Saturday, January 13, 2007

Danas je opet divan dan.Suncano je i svetlo.

Pre nekoliko dana,tacnije nije bas nekoliko,to je bilo nakon Nove godine,dobila sam na poklon medveda i foto-album,od prijatelja.Nije mi toliko bio ni bitan sam poklon,vec cinjenica da su ulozili trud i da je poklon dat s ljubavlju.Medjutim,taj sam foto-album posmatrala neko vreme.Bas lepo izgleda,onako starinski,ima braon stranice,neke strafte,a jos na njemu pise,sasvim sitnim slovima:"Beautiful memories...Love is not just looking into each other's eyes,but looking outward together in the same direction."To je ono sto me je apsolutno odusevilo.Pocela sam da stavljam slike u njega:od najranijih dana,pa slike meni osobito dragih ljudi,zatim slike sa mora,skorije slike.Tako ih zbiram tu,prelistavam i vidim neku fotku,odmah se svega setim,osecam i miris.Fotografije stvarno imaju moc.Na licnoj vagi,mislim da bi moc reci stajala uravnotezena sa moci fotografije.Stvarno je neobicno kako recima mozemo docarati i akusticnu i vizuelnu sliku.A i u srpskom jeziku postoji dosta reci koje same po sebi nose neki srecan ton,ili suprotno elegican.To mi je stvarno neverovatno.

Danas i nema nesto narocito da se kaze,nista se narocito ni ne desava.Oprala sam kosu greskom sa samponom za volumen,i sad je kosa=griva. :} Slobodno se smejte,ja vec jesam.Problem u vezi moje kose je taj sto sama po sebi,prirodno,ima...Pa,kako bih rekla...Visak volumena.Verovatno da niste ni znali da takvo sta uopste postoji,ali..Da,ja vas uveravam,postoji.Svi kazu da mi divno stoji tako "razuzdana,divlja frizura" (tako bi oni rekli koristeci se..Ahm...Eufemizmima,ako smem tako da...).Da... Ja cu sad da odem da ne bi izlupetala jos neke gluposti.

Evo samo jos ovo.Imam nameru da procitam jednu staru knjigu,izdata je 1966. godine,a zove se "Filozofi" -Srpska knjizevnost ,samo tako. Ne znam zbog cega me je to toliko zainteresovalo,verovatno sam pretpostavila da ce,kad je vec takva tema,naslov biti duzi,sadrzajniji,komplikovaniji,vise...Pa,vise. Mozda je bas zato i samo jedna rec,tako jezgovita.A mozda i ja previse trabunjam o naslovu jedne knjige...Stvarno je vreme da odem... : P

2 comments:

Anonymous said...

Fotografije zaista pobudjuju neka osecanja, cesto i smeh kad se setimo nekih dogadjaja... mislim da prave fotografije imaju ipak dusu, za razliku od danasnjih slika koje pravimo sa digitalnim aparatima i snimamo na komp.

Ne kazem da sam protiv digitalnih fotoaparata, amo mislim da bi trebalo obavezno pored njih imati i neki stampac sa onim specijalnim papirom da ipak neke najlepse slike odstamo.

Anonymous said...

*odštampamo :))